Eurogarden.si | Več kot 40.000 izdelkov

Gabrijel Maček: V podjetje Rotar sem prišel leta 1995 in ni mi žal

Gabrijel Maček: V podjetje Rotar sem prišel leta 1995 in ni mi žal

Predviden čas branja 4 min
Sreda, 27. Marec

Gabrijel Maček je naš dolgoletni sodelavec in pomemben člen podjetja Eurogarden d.o.o. in vrtnih centrov Eurogarden. Svojo zgodbo pa je sprva, leta 1995, začel v podjetju Rotar d.o.o. Njegova odločnost, predanost in neprecenljive izkušnje, pridobljene skozi leta, so mu omogočile, da je postal eden ključnih sodelavcev na poti do našega skupnega uspeha.

Gabrijel, v podjetju Rotar ste svojo poklicno pot pričeli leta 1995. Kaj je bilo prvo delovno mesto v podjetju?

Res je, v podjetje Rotar sem prišel Septembra 1995. Začel sem kot skladiščnik, nato pa se je moja poklicna pot razvijala vse do danes.

Prvi delovni dan si zapomnimo za vse življenje. Je tudi pri vas tako? Kako se spomnite vašega prvega delovnega dne v podjetju?

Težko bi izpostavil kaj posebnega za prvi delovni dan. Spomnim se samo to, da smo na ta dan v podjetje prišli trije novi sodelavci. Eden je sicer že odšel iz firme, drugi pa se je pred leti upokojil, jaz pa sem še vedno tu.

Bolj kot prvi delovni dan mi je v spominu ostal drugi delovni teden. S sodelavcem, ki je bil prav tako novinec, sva iskala direktorja, gospoda Antona Rotarja. Do njega sva prišla ravno v trenutku, ko je čez vrata servisa »pospremil« stranko in njegovo kosilnico. Tisti teden ga nisva več iskala, … (smeh).

Kaj vse ste v teh letih že delali v podjetju?

Jaz mislim, da sem delal že praktično vse, razen dela v servisu. Začel sem kot že rečeno v skladišču, nato sem delal kot trgovec. Ker sem po izobrazbi strojni tehnik, sem moral narediti potrebne izpite, da sem lahko nadaljeval poklicno pot kot poslovodja. Sedaj pa so moje naloge zelo raznolike in delam skoraj vse, kar je povezano s trgovino.

Katere so vam najljubše naloge, ki jih opravljate?

Težko bi izpostavil katero je najljubše delo, ki ga opravljam v podjetju. Bolj sem vesel, da delo v centru poteka normalno, brez večjih problemov. Glede na velikost centra in število zaposlenih – seveda tudi kupcev – pa je to praktično nemogoče. Vedno sproti prihajajo novi izzivi. Brez dvoma pa je delo s strankami na oddelku včasih lažje, kot delo z goro takšnih in drugačnih papirjev.

Katera je vaša najljubša anekdota oz. spomin na kakšen poseben dogodek, ki se je v vseh teh letih pripetil v podjetju?

Seveda je bilo v vseh teh letih ogromno takšnih in drugačnih, prijetnih in neprijetnih dogodkov. Ko se jih je potrebno spomniti pa je vsako leto težje.

Recimo, ko sem prvi teden sam delal na blagajni, je v trgovino prišel uglajen gospod v obleki s kravato. Želel je opraviti nakup z bančno kartico. Na terminalu mi je napisalo, da naj kartico vzamem in prerežem. Verjemite mi, da mi je bilo vroče. Ampak sem jo vzel, prestrigel, poslušal vpitje od stranke, na koncu pa dobil iz banke nagrado, ki smo jo šli s sodelavci in direktorji "zapiti".

Žal mi je samo to, da si nisem vsako leto zapisal katerega od ostalih dogodkov, saj bi na stara leta imel kaj za brati.

Ste bolj jutranji ali večerni tip človeka, ... oziroma ali raje delate v jutranji ali popoldanski izmeni in zakaj?

Ko sem bil mlajši, mi je kdaj prav prišlo, da ko sem delal v izmeni, ni bilo potrebno zjutraj vstati. Ko si starejši to ni problem in mi bolj odgovarja, da začnem čimprej zjutraj. Hkrati pa imaš tudi možnost, da potegneš v popoldan in poskusiš opraviti večji del svojega dela.

Kaj pa najraje počnete v prostem času? Imate svoj vrt? Kaj vam najbolj uspeva?

Glede na delovno mesto, ki ga imam, svoj prosti čas najraje preživljam v naravi. Družina, kolo, tek, … Velikokrat me stranke vprašajo, katero kosilnico bi kupil sam, oz. jo uporabljam na svoji zelenici. Moram jih razočarati, da imam doma majhno zelenico tako, da uporabljam električno kosilnico, trimer, …

Če pa bi imel možnost, bi si uredil zelenico z namakalnim sistemom, robotsko kosilnico in s podobnimi pripomočki, ki jih prodajamo v našem vrtnem centru Eurogarden.

Za konec smo prihranili eno posebno vprašanje. Če bi lahko zamenjali delovno mesto z direktorjem podjetja za en dan, kaj bi najprej naredili?

Podjetje Eurogarden d.o.o. je "veliko" in po mojem mnenju dobro organizirano podjetje – ravno tako kot podjetji Rotar in Ramda. Verjetno si le malokdo želi biti v vlogi direktorja, četudi za en dan. Na papirju se lepo sliši naziv direktor, malokdo pa ve, kakšno odgovornost to delovno mesto potegne za sabo.

Če pa že, ... bi predvsem gledal, da se v podjetju naredi dobra ekipa in da vlada prijetna klima, ki je potrebna za nemoteno delovanje dobrega podjetja. Dolga leta sem igral nogomet in se iz tega naučil, da samo ekipa lahko naredi rezultat. Še tako dober posameznik ne more narediti uspeha, če ni vkomponiran v ekipo.

Preberi še...

NARGADNA IGRA: Vrtni dnevi Eurogarden in Ramda dan odprtih vrat 2024

NARGADNA IGRA: Vrtni dnevi Eurogarden in Ramda dan odprtih vrat 2024

Pomlad je tu in z njo čas za ustvarjanje na vrtu! Še pred tem pa bo treba kupiti sadike, vrtne pripomočke in stroje za ...
Podjetje Eurogarden prejelo prestižno priznanje TOP MOTIVATOR FOR EMPLOYEE 2023

Podjetje Eurogarden prejelo prestižno priznanje TOP MOTIVATOR FOR EMPLOYEE 2023

Konkurenca se nenehno krepi, zato je ključnega pomena, da v podjetju Eurogarden ne le sledimo najnovejšim trendom, ...
Odlični odzivi na webinar z naslovom Semenski krompir, kolobarjenje in dobri sosedi

Odlični odzivi na webinar z naslovom Semenski krompir, kolobarjenje in dobri sosedi

Kje kupiti semenski krompir, kakšne so cene semenskega krompirja, katera je najboljša sorta semenskega krompirja, ... to ...