Eurogarden.si | Več kot 40.000 izdelkov

Intervju: Prednosti izdelkov blagovne znamke Ramda

Intervju: Prednosti izdelkov blagovne znamke Ramda

Svetovalec

Predviden čas branja 5 min
Ponedeljek, 24. Julij

Ramda je slovenska blagovna znamka vrtnih strojev, orodja, zaščitne opreme in dodatkov za vrt, dom in urejanje okolice z več kot 30-letno tradicijo. Razvoj blagovne znamke se intenzivno krepi in prilagaja potrebam trga in kupcev, zato smo o načrtih za prihodnost govorili s komercialnim direktorjem podjetja Rotar, Davidom Rotarjem.

Spremembe v razvoju tehnologij se dogajajo izjemno hitro. David Rotar, kako se temu prilagajate z izdelki blagovne znamke Ramda?

Zgodba vrtnih strojev Ramda nastaja in se razvija že več kot 30 let. Vse se je začelo s številnimi izkušnjami lastnika podjetja, Antona Rotarja, ki je po poklicu izučen mehanik.

Ima namreč ogromno znanja o delovanju motorjev. Dokaz za to so njegove športne izkušnje in uspehi na področju kartinga, kjer je kot prvi v preteklosti razvil nekatere izboljšave motorjev, ki so kasneje kopirali tudi svetovno znani proizvajalci motorjev IAME-PARILLA.
Tedaj se je začela njegova samostojna podjetniška pot, iz katere se je kmalu razvila blagovna znamke Ramda, ki temelji na višoko kakovostnih izdelkih. Veliko razvojnih izkušenj je bilo nato prenesenih v tovarne na Kitajskem, kjer se proizvajajo izdelki Ramda. Od konkurence se razlikujemo po tem, da vsak izdelek temeljito testiramo, pregledamo in na podlagi analiz potem zahtevamo določene izboljšave, menjave materialov in notranjih komponent.

Nadzor nad kvaliteto izdelkov blagovne znamke Ramda strogo izvajam tudi sam na podlagi številnih izkušenj delovanja dvotaktnih in štiritaktnih motorjev in na podlagi tega skupaj razvijamo blagovno znamko Ramda še na višji nivo tako kar se tiče zunanjega izgleda, kot tudi kvalitete produktov in seveda vsega, kar je še potrebno za uspeh in prodajo na EU trgu.

V ta namen je tudi blagovna znamka Ramda pred 5 leti doživela celovit preporod in se umaknila iz HOBBY segmenta vrtnih strojev ter prešla na stopnjo višje, in sicer na SEMIPRO, kar pomeni polprofesionalne vrtne stroje. Blagovna znamka RAMDAPRO pa je tretirana kot PROFESSIONAL (profesionalni vrtni stroji), slednji pa se proizvajajo v največji meri v največjih svetovnih tovarnah tudi znotraj EU.

David Rotar, komercialni direktor podjetja Rotar
David Rotar, komercialni direktor podjetja Rotar

Na kakšen način poteka nadzor kakovosti, da so lahko končni kupci kar se da zadovoljni z izdelki Ramda?

Nadzor kakovosti izvajamo izključno z domačim znanjem in poteka tako znotraj Slovenije, kot tudi pri samih proizvajalcih. Ker smo od določenih proizvajalcev lokacijsko precej oddaljeni, razvoj in kvaliteto nadzorujemo ter izdelke izboljšujejo na način, da se v Sloveniji pripravi izboljšave za proizvajalca, le-ta pa jih potem izvede na samih izdelkih, ki nam jih kasneje pošlje na ponovno testiranje in pregled. Tako poteka razvoj do končnega produkta.

Kako je z zagotavljanjem poprodajne storitve in rezervnih delov za izdelke Ramda?

V zadnjih letih smo tako ubrali popolnoma lastno pot razvoja, prodaje, vzdrževanja proizvodov in same kvalitete. Poleg tega nam je izjemno pomembna storitev poprodajnega servisa, saj smo eden vodilnih ponudnikov na področju Slovenije, Hrvaške, BiH in širše. Vsak kupec namreč ve, kam se lahko obrne v primeru težave ali potrebnih nadomestnih delov tudi če je od nakupa minilo več kot 5 let.

Podjetji Rotar d.o.o. za področje Slovenije in Ramda d.o.o. na Hrvaškem smo glede poprodajne storitve o svoji zanesljivosti in kakovosti poznani že od samega začetka. Nudimo torej celotno poprodajno storitev za blagovno znamko Ramda, smo pa tudi generalni zastopniki za številne priznane blagovne znamke. To so Oregon, Briggs&Stratton, Castelgarden, Texas, Solo, Kawasaki in Speroni. Naša celotiva poprodajna servisna mreža pooblaščenih in nepooblaščenih servisnih delavnic presega že preko 150 enot, kar nas uvršča ob bok blagovnih znamk Stihl in Husqvarna.

Vrtnarska sezona je zdaj v polnem razmahu. Kateri so trenutno najbolj prodajani izdelki Ramda?

Trenutno smo najbolj poznani po prodaji izdelkov s katerimi smo tudi začeli leta 1981. To to vrtne kosilnice, motorne kose, vrtni traktorji, motorne žage in ročno orodje. V zadnjem času je v velikem porastu tudi ACCU program, robotske kosilnice in vrtno orodje.

Nam lahko zaupate, katere nove izdelke blagovne znamke Ramda razvijate, oz. kateri vrtni stroji bodo v prihodnje dobili nadgradnje in izboljšave?

Pripravljamo kar nekaj novih izdelkov, kot tudi seveda nadgradnje določenih prodajanih izdelkov kar se tiče razvojne nadgradnje in modernejšega izgleda.

Največ sprememb bo v segmentu ACCU programa, in sicer vse od linije 20V – 40V, prihaja pa tudi novi, pro segment 60V, ki bo dokončno pripravljen in razvit za sezono 2025.

Številni drugi Ramda izdelki pa so bili nadgradnje deležni v zadnjih dveh letih. To so predvsem motorne žage in motorne kose, ki so na trg v prenovljeni podobi prišle letos. Tudi tu je šlo tako za prenovo dizajna, kot tudi za tehnične izboljšave.

-6%
29,99 €
28,19 €
RA 895289
na zalogi
-8%
14,99 €
13,79 €
RA 895099
na zalogi

Preberi še...

Gabrijel Maček: V podjetje Rotar sem prišel leta 1995 in ni mi žal

Gabrijel Maček: V podjetje Rotar sem prišel leta 1995 in ni mi žal

Gabrijel Maček je naš dolgoletni sodelavec in pomemben člen podjetja Eurogarden d.o.o. in vrtnih centrov Eurogarden. ...
Podjetje Eurogarden prejelo prestižno priznanje TOP MOTIVATOR FOR EMPLOYEE 2023

Podjetje Eurogarden prejelo prestižno priznanje TOP MOTIVATOR FOR EMPLOYEE 2023

Konkurenca se nenehno krepi, zato je ključnega pomena, da v podjetju Eurogarden ne le sledimo najnovejšim trendom, ...
Odlični odzivi na webinar z naslovom Semenski krompir, kolobarjenje in dobri sosedi

Odlični odzivi na webinar z naslovom Semenski krompir, kolobarjenje in dobri sosedi

Kje kupiti semenski krompir, kakšne so cene semenskega krompirja, katera je najboljša sorta semenskega krompirja, ... to ...