Eurogarden.si | Več kot 40.000 izdelkov

Kako se zaščititi pred komarji?

Kako se zaščititi pred komarji?

Svetovalec

Predviden čas branja 3 min
Petek, 21. Junij

Letos je ogromno komarjev. Kako se zaščititi pred temi izjemno nepriljubljenimi žuželkami? Pik komarja namreč povzroča neprijetno srbečico, poleg tega pa številne vrste komarjev prenašajo tudi nevarne bolezni. Zato smo za vas zbrali nasvete, da se boste lahko ustrezno zaščitili pred njimi.

Repelenti in zapestnice so zelo učinkovita zaščita

Repelenti so najpogostejša in pogosto tudi najučinkovitejša zaščita pred komarji. Ko govorimo o repelentih proti komarjem, ne moremo mimo odličnega repelenta Forth v obliki spreja.

Preprosto ga poškropite na kožo in nežno razmažete po telesu. Bodite pozorni, da repelenta ne zanesete v oči ali usta. Tovrstni repelenti so zelo praktični, saj jih zaradi priročne embalaže lahko ves čas nosite s seboj.

Zapestnica ščiti pred komarji

Poleg repelentov so tudi zapestnice zelo učinkovito sredstvo, ki jih uporabimo kot zaščito proti komarjem. Za odganjanje komarjev na sprehodu in med igro zunaj, so silikonske zapestnice z vonjem citronele/limonske trave odlična izbira tudi za otroke, starejše od treh let.

Zapestnice so na voljo v različnih barvah. Na zalogi so tako v vrtnih centrih Eurogarden kot tudi v spletni trgovini www.eurogarden.eu.

NAJBOLJ PRODAJAN ZAŠČITNI IZDELEK LETA 2024:

Insekticid Neo-Alfa+ proti insektom s podaljšanim delovanjem

Neo-Alfa+ je insekticid, namenjen zatiranju letečih in plazečih insektov (muhe, komarji, pajki, ščurki, mravlje, bolhe, ose), itd.

Uporabite ga lahko za zaščito hiše, fasade, podstrešja, okolice, itd. Lahko se uporablja znotraj prostorov in zunaj na prostem.

V stanovanju uporabljajte uparjalnike proti komarjem

Komarji predvsem zvečer in ponoči postanejo prava nočna mora. Izognete se jim lahko z uparjalniki, ki jih preprosto vklopite v vtičnico.

Pomembno je, da v sobi, v kateri imate uparjalnik proti komarjem, ne prižigate luči. Prav tako vam odsvetujemo odpiranje oken in vrat, saj boste na ta način zmanjšali učinkovitost uparjalnika. Ne pozabite pravočasno kupiti dodatnih polnil.

Luč proti komarjem

V kolikor se izogibate uporabi uparjalnikov, ki v zrak sproščajo snovi za odganjanje komarjev, se lahko poslužite vse bolj priljubljenih luči za odganjanje komarjev. Takšna žarnica je učinkovita v prostorih do velikosti 46,5 m2, povprečna življenjska doba pa je 40.000 ur.

Mreže proti komarjem so dobra pregrada

Na okna lahko namestite tudi mreže za zaščito pred mrčesom. V vrtnih centrih Eurogarden so na voljo v že pakirani v beli in črni barvi, različnih velikosti. V vrtnih centrih Eurogarden pa vam omogočamo tudi nakup zaščitne mreže, ki jo odrežemo po meri.

Mreža proti mrčesu tesa® Insect Stop STANDARD za okna je stroškovno zelo učinkovita rešitev, ki zaščiti vaš dom pred vsemi nadležnimi hrošči, muhami, pajki, komarji in drugimi insekti.

Žgalne spirale ali petrolej s citronelo

Bi radi preživeli miren poletni večer na terasi, a vas motijo komarji? Zunaj lahko na vrtu in na terasi za odganjanje komarjev uporabite dobro poznane žgalne spirale ali vrtni ogenj Citronela.

V kolikor imate doma dovolj prostora pa lahko v bakle namersto navadnega petroleja natočite petrolej z vonjem citronele, ki odganja komarje. Pri tem pazite na požarno varnost.

Čas je za sprostitev na vašem vrtu

Zdaj lahko začnete na vašem vrtu prav zares uživati. Ko boste brezskrbno uživali na terasi brez komarjev, vam priporočamo tudi nakup nove vrtne garniture, s katero boste poskrbeli za udobje, ki si ga zaslužite. Omislite si tudi vrhunski Kamado-Ramda žar za nepozabne poletne piknike.

Torej ... že razmišljate o menjavi vrtnega pohištva to poletje? Potem je čas, da obiščete vrtne centre Eurogarden, kjer je na zalogi velika izbira kakovostnih in trendovskih vrtnih garnitur, ležalnikov, senčnikov in drugih pripomočkov.

Uživajte v poletju!

 

-8%
9,99 €
9,19 €
SLT 2211630
na zalogi
-12%
7,59 €
6,68 €
NOV IKN803
na zalogi
-10%
1,79 €
1,61 €
RA TT981140
na zalogi

Preberi še...

Kako pravilno skrbeti za balkonske rastline?

Kako pravilno skrbeti za balkonske rastline?

Cvetoči balkoni polepšajo videz doma. Med bolj priljubljene balkonske rastline spadajo surfinije in pelargonije, nič ...
Kako ustvariti priročen balkonski vrt?

Kako ustvariti priročen balkonski vrt?

Urbano vrtnarjenje je postalo priljubljen način mestne samooskrbe, saj je prostora za lasten vrt manj kot na podeželju. ...
V marcu se resno lotimo dela na vrtu

V marcu se resno lotimo dela na vrtu

Z brstenjem in pisanim pomladnim cvetjem v marcu narava naravnost eksplodira. Zdaj je čas, da se resno lotimo dela na ...