Eurogarden.si | Več kot 40.000 izdelkov

Kako obdariti njega ali njo ob posebnih priložnostih?

Kako obdariti njega ali njo ob posebnih priložnostih?

Svetovalec

Predviden čas branja 3 min
Torek, 21. Marec

Kaj kupiti "njej" ali "njemu" za darilo ob osebnem prazniku ter s čim obdariti za moškega ali žensko za god in druga slavja? Večno vprašanje, pri čemer vam z idejami in rešitvami lahko pomagamo v vrtnih centrih Eurogarden.

Kaj svetujete moškim, s čim naj presenetijo svojo boljšo polovico za osebne, oziroma za dan žena, materinski dan, oziroma ob drugih posebnih priložnostih?

Najlepše darilo je seveda cvetje v kakršnikoli obliki. Vaši boljši polovici lahko podarite manjši šopek. To je na primer že ena lepo aranžirana vrtnica, ali pa večji "bidermajer šopek". Vedno atraktivni so tudi Flowerboxi ali pa lončnice, ne glede na to ali so cvetoče ali zelene.

Kakšni so trendi barv, rastlin in materialov na področju floristike v letu 2023?

Letošnji barvni trend je barva Viva Magenta. Po domače povedano močna roza, ki zraven vsebuje še odtenke škrlatne, fuksija in rdeče barve. Je barva energije, ki se letos usmerja na vsa področja, ne samo v floristiko (tudi oblačila in pohištvo).

Ko govorimo o zelenju, so letos v trendu zdravilne rastline. To sta denimo eukaliptus ali aloe vera, na splošno pa tudi vse rastline, iz katerih lahko »potegnemo« nekaj dobrega za naše zdravje.

Na področju rezanega cvetja so letos v trendu "Rojstne rože", se pravi cvetje, ki zaznamuje vaš mesec rojstva, oziroma vaše astrološko znamenje.

Trend leta 2023 pa so tudi venčki na vratih in to ne samo v času božiča, ampak skozi celo leto. Po možnosti v barvi Magenta, ki označuje pogum, neustrašnost in moč.

S kakšnim darilcem ne bomo nikoli zgrešili, če kupujemo darilo zanjo?

Cvetličarke bomo seveda rekle, da s cvetjem ne morete zgrešiti. Le v primeru, da res veste, da oseba ne mara rožic, je bolje podariti kaj drugega, drugače pa ste z nakupom cvetja vedno na varni strani.

S kakšnim daricem iz cvetličarne pa bomo najbolj osrečili moške?

Opažamo velik porast zanimanja za sobne rastline tudi pri moških. Vedno več je takšnih, ki želijo ozeleniti svoj dom. V kolikor imate v vaši bližini takšnega moškega, je najboljše darilo zanj vsekakor lončnica.

Drugače pa v naših Eurogarden cvetličarnah nudimo kot moška darilca tudi sete za vino v kombinaciji s šahom ali prisrčnice. Lahko pa v vrtnem centru Eurogarden na Dobrovi pri Ljubljani ali v Krškem izberete kaj praktičnega, v cvetličarni pa vam vse skupaj lepo zavijemo kot darilo.

Ali imate v vrtnih centrih Eurogarden tudi predpripravljena, že zavita darila?

Nekaj malega imamo že v naprej pripravljenih daril. Tu govorimo predvsem o raznih porcelanastih setih, tako da za tiste, ki se jim mudi ni težav, saj lahko pri nas kupijo tudi že predpripravljeno darilo.

Cvetličarne so zelo pomemben oddelek v vrtnih centrih Eurogarden. Kaj vse je mogoče naročiti poleg šopkov in lončnic, ki so seveda redni del ponudbe?

V naših Eurogarden cvetličarnah izdelujemo šopke, aranžmaje, skratka popolnoma vse od porok, poročnih šopkov, krasitve avtomobilov za poroko ali prostorov pa tudi naprsnih šopkov in podobno.

Izdelujemo tudi pogrebne aranžmaje in žalne vence. Pred 1. novembrom pa z veseljem prisluhnemo željam strank glede izdelave, oblike in barve aranžmaja ali šopka, ki ga bodo ob dnevu mrtvih položili na grobove.

Za razvoj in visok nivo ponudbe ter na drugi strani strokovnosti zaposlenih v cvetličarnah Eurogarden je seveda pomembno spremljanje trendov. Vodjo vrtnih centrov Eurogarden Ana Rotar Petač smo zato povprašali, ali se cvetličarke v vrtnih centrih izpopolnjujejo in dodatno izobražujejo, glede na to, da se trendi konstantno spreminjajo?

Vodja vrtnih centrov Eurogarden Ana Rotar Petač ob tem pove: "Vsako leto si je potrebno v podjetju postaviti nek cilj. V letu 2023 je bil ta cilj še bolj izrazito postavljen - stremimo k še bolj izpopolnjenih izobraževanjem. Skrbimo za izobraževanje cvetličark glede na letni čas, trende, različne priložnosti. Se pa glede števila izobraževanj prilagajamo glede na čas višje/nižje sezone. Naj ob tem dodam, da se ravno dogovarjamo za novo jesensko izobraževanje.

 

-12%
31,99 €
28,15 €
ABI 0181365
na zalogi
-10%
695,99 €
626,39 €
ABI 0745896
na zalogi
-12%
16,99 €
14,95 €
ABI 014088901
na zalogi

Preberi še...

Kaj lahko na vrtu sejemo in sadimo v jesenskih mesecih?

Kaj lahko na vrtu sejemo in sadimo v jesenskih mesecih?

Pomlad je morda sezona, ki jo večina vrtnarjev in vrtičkarjev povezuje z bujnim cvetenjem in bogatim pridelkom, vendar ...
Zeleno gnojenje je koristno za vaš vrt

Zeleno gnojenje je koristno za vaš vrt

Ko govorimo o pravilnem vrtnarjenju, oziroma kmetovanju, imamo v mislih predvsem zalivanje, gnojenje, saditev in nego ...
Kaj storiti z vrtninami po poplavah?

Kaj storiti z vrtninami po poplavah?

Poplave so ene najbolj uničujočih naravnih nesreč. Poleg uničenega premoženja prizadenejo tudi vrtnine in pridelke na ...