Če zemlja še ni zamrznila, je to še vedno čas, ko lahko sadimo sadno drevje in presajamo manjša drevesa ali grmičasto jagodičevje.
V kolikor drevo ni rastlo na stari lokaciji več kot 4 do 5 let, so možnosti, da se sadika ponovno vraste, še dovolj dobre. V dnevih, ko ne zmrzuje, se lahko lotimo zimskega obrezovanja sadnega drevja in vinske trte.
V primeru, da je vreme premrzlo, pa to opravilo prestavimo na toplejše obdobje. Posvetiti se je treba tudi pridelkom v shrambi, redno jih je treba pregledovati in izločati nagnite plodove. Najboljši pogoji za shranjevanje sadja so pri 4° C in 80% zračni vlagi. V kleti, kjer shranjujemo sadje, ni priporočljivo skladiščiti tudi zelenjave, saj sadje izloča plin etilen, ki pospešuje kaljenje zelenjave.
Če dnevne temperature presegajo 6° C, lahko prostore, kjer shranjujemo pridelke, prezračimo. V sadovnjaku pa moramo biti predvsem pazljivi na morebitne škodljivce. Pozimi se borimo proti voluharjem, zajcem in divjadi, ki nam lahko naredijo zelo veliko škodo. Dodatne skrbi nam povzroči težek sneg. Poskrbimo, da se na vejah ne nabere preveč snega, ki bi nam lahko lomil veje.