Eurogarden.si | Več kot 40.000 izdelkov

Že jeseni skrbimo za spomladanske cvetlice

Že jeseni skrbimo za spomladanske cvetlice

Predviden čas branja 3 min
Torek, 29. September

Septembra že poskrbimo za to, da nas bodo cvetlice razveseljevale spet pomladi.

  • Če sami vzgajamo enoletnice, moramo že sedaj, ko nas na balkonskih ograjah in oknih še vedno razveseljujejo, misliti na naslednjo sezono. Ker večino lahko razmnožujemo vegetativno s potaknjenci, jih je potrebno pregledati in poiskati mlade in kratke vrhnje poganjke, saj le ti razvijejo boljši koreninski sistem. Potaknjence režemo z ostrim nožem ali jih trgamo tik pod kolencem, ker je tam največ rastnega hormona. Za boljše ukoreninjenje uporabimo rastni hormon. Pomembno je, da ves čas ukoreninjanja in tudi pozneje vzdržujemo primerno vlažnost.
  • Jeseni je pravi čas tudi za sajenje vrtnic kot so razne čajevke, vzpenjalke, plezalke, pokrovne in mnogocvetne vrtnice. Sadimo tudi razne okrasne grme in žive meje.
  • V zunanjih gredicah bodo poletne rastline zamenjale pisane velikocvetne in drobnocvetne mačehe, jesenske astre, razne rese, krizanteme, trave ...
  • Istočasno lahko sadimo okrasne čebulnice (tulipane, narcice, crocuse, hijacinte, irise, anemone,…), da nas bodo razveselile zgodaj spomladi po dolgi in pusti zimi.
    Za čebulnice je pomembno, da jih posadimo v dobro propustna tla sončne do pol senčne lege. Če jih posadimo v nepropustna tla, bodo čebulice gnile in težko pričakovanih cvetk spomladi ne bo. Škodujejo jim tudi kisla tla. Priporočljivo jih je tudi posaditi v košare, predvsem tam kjer nagaja voluhar.

Barvito jesen vam želimo! Če potrebujete kakšen nasvet ali še kakšno dodatno cvetlico, se oglasite pri nas ali pa obiščite našo spletno trgovino za lep cvetoč vrt.

Preberi še...

Božična zvezda: Pravilna skrb in nega

Božična zvezda: Pravilna skrb in nega

Božična zvezda je ena tistih sobnih rastlin, ki decembra ne sme manjkati v nobenem domu. Pravilna nega božičnih zvezd je ...
Ideje za domiselna božična in novoletna darila

Ideje za domiselna božična in novoletna darila

Prihajajo trije dobri možje, zato je potrebno razmišljati o tem, s čim obdariti vaše najdražje. Predstavljamo vam ideje ...
Avgust: Kaj moramo postoriti na zelenjavnem vrtu?

Avgust: Kaj moramo postoriti na zelenjavnem vrtu?

Avgusta dela na vrtu ne zmanjka. Skrbimo za zdravje in prehranjenost rastlin. Pomembno je zalivanje, pletje in ...